FacebookTwitterLinkedinWhatsappMessengerMail
01.03.20223 dakikada okunur.
begenmeler
18
yorumlar
0
kaydet

Bromelain ödemden kurtarıyor mu?

Vücut şişkinliklerinden kurtulmak için sıklıkla kapısı çalınan bromelaini sizin için araştırdık.

Bromelain ödemden kurtarıyor mu?

Son zamanlarda başta ödemden kurtulmanın yolları, kilo verme ve selülitlerden kurtulma noktasında mucizevi bir madde olarak görülen "Bromelain nedir?", "Faydaları ve vücuttaki etkileri nelerdir?" diye merak ediyorsanız, gelin birlikte bakalım.

Bromelain Nedir?

1800'lü yıllardan beri bir kimyasal olarak bilinen ve 1957'de terapötik bir takviye olarak incelenen Bromelain, günümüzde "ananas özü" olarak da tanınan bir maddedir. Gerçekte özel bir protein sindirici enzim de dahil olmak üzere pek çok bileşiğin bir kombinasyonu olarak nitelenen bu madde içinde vücuttaki proteinleri parçalama görevi üstlenen proteazlar ve proteinazlar mevcuttur.

Bromelain Ne İşe Yarar?

Bromelain ödemden kurtarıyor mu?

Bromelain içerisindeki farklı enzimatik kompozisyonlar içeren etkili bir maddedir. İyi bir yara iyileştirici olmasının yanı sıra dolaşım sisteminin normal fonksiyonuna büyük katkı sağlayan, antienflamatuar, antitrombotik, fibrinolitik, antikanser ve immünomodülatör etkiye sahip olma gibi özellikleri sebebiyle sıkça kullanılır.

Bromelainin Vücuttaki Etkileri Nelerdir?

İnsan vücudunda gastrointestinal sistem tarafından yaklaşık yüzde 40'ı emilebilen bromelain, yüksek moleküler form şekliyle bağırsaktan emilme özelliğine sahiptir.* Bu sayede antibiyotik ile kombine edilerek tedavi programı uygulandığında rektal ve perirektal, sinüzit, idrar yolu enfeksiyonları, piyelonefrit, bronşit gibi hastalıkların tedavisinde antibiyotiğe göre çok daha etkili olduğu ortaya konmuştur. Bunların yanı sıra bromelainin vücuttaki başlıca etkileri şunlardır:

·       Enflamasyona karşı etkilidir.

·       Ameliyat sonrası kas ve doku şişmelerini azaltmaya yardımcıdır.

·       Sindirim sistemi bozukluklarının tedavisine katkı sağlar.

·       Eklem ağrılarının azaltılmasında etkilidir.

·       Kalp sağlığını destekler.

·       Kansere karşı koruyuculuk sağlar.

·       Sinüzit oluşumuna karşı etkilidir ve tedavi sürecinde de büyük oranda yardımcıdır.

Genellikle iyi tolere edilen bir madde olmasına karşın çok yüksek miktarda kullanıldığında şişkinlik ve ishal gibi yan etkilere neden olan bromelain, ender de olsa bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Öte yandan emzirme ve gebelik dönemindeki etkilerine dair yeterli çalışma bulunmadığından, bromelain takviyesi gibi tüm diğer takviyeler kullanılırken mutlaka bir uzman desteği almak önemlidir.

Bromelain ve Ödem Atma İlişkisi

Bromelain ödemden kurtarıyor mu?

Bromelainin özellikle burun ve sinüs bölgesinde oluşan şişkinliğin yok edilmesi ve/veya hafifletilmesi için operasyon ya da yaralanma sonrasında etkili şekilde kullanıldığı bilinse de aslında bununla bağlantılı diğer bir özelliği de ödem atmasıdır. Özellikle vücudun yağ dokusundan kurtulması noktasında da bromelaine sıklıkla başvurulur. Bu sayede bir uzman kontrolünde diyet listelerinde de yer aldığı görülür.

Bromelain Hangi Besinlerde Yer Alır?

Bromelainin tek doğal kaynağı ananastır. Ancak bol miktarda ananas tüketmek, bromelain takviyesi almakla aynı etkiyi sağlamaz. Çünkü bromelainin en yüksek konsantrasyonda olduğu yer ananasın sap kısmıdır. Bu sebeple ananas suyu içmek ya da bol miktarda ananas tüketmek etkili bir doz oluşturmak adına yeterli değildir. Yeterli miktarda bromelain için tablet ya da kapsül formu tercih edilir. Oluşturulan bu takviye gıdalarda Phlogenzym, tripsin, rutosid trihidrat gibi maddeler de bromelain ile birlikte enterik bir kapsül içinde bulunur. Yara ve yanık tedavisinde ise topikal bromelain içeren kremler kullanılabilir. Bununla birlikte FİT1001'de çeşitli bromelain takviyeleri ne göz atarak sizin için uygun olanı kullanabilirsiniz.

FacebookTwitterLinkedinWhatsappMessengerMail