Menü
Bul
FacebookTwitterLinkedinWhatsappMessengerMail
19.02.20182 dakikada okunur.
begenmeler
132
yorumlar
15
kaydet

Kahvenin faydaları ve zararları

İşte modern zaman bağımlılığımız: Kahve! Her zaman, her şartta, ne olursa olsun o kahve içilecek :)

Kahvenin faydaları ve zararları

Kahve içmeden uyanamayanlar, elinde karton kahve bardağıyla yürüyüş yapmaya bayılanlar toplanın! Mademki her birimiz kahve aşığı olup çıktık, yararlarını ve zararlarını da öğrenmenin vakti geldi demektir!

Önce iyi taraflarından başlayalım:

–Hepimizin iyi bildiği üzere, kahve kendini enerjik hissetmeni sağlar. Bu yüzdendir ki nice öğrenci final sınavlarına çalışırken bu ulvi içecek sayesinde sabahlayarak birer zombiye dönüşmeden sınavlarına girebilmiştir :)

–Kahve metabolizmanı hızlandırır ve az da olsa yağ yakımını destekler.

–Mutluluk hormonlarından biri olan dopaminin salgılanmasını uyararak kendini daha iyi hissetmeni sağlar. Yani denilebilir ki seni depresif moddan uzak tutar. Tabii her şeyi de kahveden beklememek gerek :)

–İyi bir antioksidandır.

–Egzersiz performansının artırılmasında etkilidir. Yapılan araştırmalar egzersiz öncesi kahve içmenin performansı %12,3 artırdığını göstermektedir. 

–Kahvenin içindeki kafein maddesi adrenalin ve nöradrenalin hormonlarının salınımını uyarır. Bu da zihnin açılmasında, daha iyi düşünmede ve konsantre olmada etkilidir. Yani işyerine gelir gelmez kahve içmeye devam! :)

–Tip-2 diyabet riskini azalttığı araştırmalarla desteklenmiştir.

–Nörolojik hastalıklardan olan Alzheimer ve Parkinson’un oluşum riskini içeriğindeki kafein sayesinde azalttığı düşünülmektedir.

–Karaciğer sağlığını olumlu yönde etkiler ve karaciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.

Ancak, her güzel şeyin olumsuz tarafları da var elbette.

Bakalım kahvenin zararlı denilebilecek yönleri nelermiş:

–İçeriğindeki kafein, güçlü uyarıcı maddelerden biridir. Uyarıcı maddeler vücutta bağımlılık yapar. Çok sık kahve içiyorsan sen de kafein bağımlısı olabilirsin. Bu da, kahve içmediğinde kendini daha kötü ve mutsuz hissetmene yol açar.

–Tansiyonun yükselmesine neden olabilir. Yüksek tansiyona sahip olan bireylerde bir fincan kahve bile tansiyonu yükseltebilir.

–Kahve iyi bir diüretiktir. Bu yüzden de vücutta su kaybına neden olur. Fazla kahve içenlerin o oranda fazla su içmeye önem vermeleri gerekir.

–İçerisindeki kafein demir mineralinin emilimini olumsuz yönde etkiler.

–Uyku, panik hali ve kaygı bozukluğuna neden olabilir.

–Fazla içildiğinde kahve D vitamini ile etkileşime girebilir. Bu durum kemiklerdeki mineral yoğunluğunu olumsuz etkiler.

FacebookTwitterLinkedinWhatsappMessengerMail

Yorumlar

User
User

Ahmet Ünaldıİdmanda Önce 2 Fincan Tüketim Vakit Yararını Çok gördüm Kilo vermeme çok Yaradı

18.03.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Umut Güner Günerİdman öncesinde tüketilmesi idmanın kalitesini arttırma konusunda faydalı bir alternatif yanlız idman sonrası aynı şeyi söyleyemeyeceğim özellikle idman sonrası büyüme hormonunu olumsuz yönde etkiliyor

12.03.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Yüsra Cvk CvkKahvesiz bir hayat düşünemiyorum

28.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Aylin ZencirKahve siz asla

27.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Şenol MutluPeki, muz gibi şekerli bir besinin ardından içilen kahvenin etkisi yağ depolamak olduğu doğru mu..

26.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Erkan ŞahinMutlaka bir fincan içmeliyim

22.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Merve ArdaTokluk hissini fazlasıyla veriyor günde bir fincan yeter bile

22.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Abdullah ÇabukSade Türk kahvesi metobolizmayı hızlandırır ve tokluk hissi verir. Kilo vermede faydalıdır. Günde en fazla 2-3 fincan içilebilir. Fazlası çarpıntı yapar. Kahveyi sade içmeye özen gösterelim

20.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Sanem Boşnakvalla ben günde 1 litreden fazla içiyorumdur sabah sadece 2 3 bardak içiyorum fincan ölçüm yok dışarda büyük boy içiyorum hep starbucksta falan kafein bağımlısıyım ben baya

20.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Yasemin ÖztinenGünde max 2 fincan tüketilmelidir çünkü aşırı kafein idrarla kalsiyum atımı arttırmaktadır. Kahveyi içmeden bir bardak su içilmelidir . İçtikten sonrada bir bardak su tekrar içilmesinde kemik sağlıgımız açısından fayda vardır

19.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Bahar Kalkanben türk kahvesi içiyorum ...yanına 2 kuru kayısı ve 2 ceviz alıyorum...günlük şeker ihtiyacımı karşılıyor beni şekerli yiyeceklerden uzak tutuyor diyebilirim..:D

19.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Halit Alpaydinkahvenin faydalarıda iyimiş en iyisi de az da olsa yağ yakımı yapmas ve egzerizde daha performanslı olması iyi bence :) ama zaralarıda bi o kadar fazla :(

19.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Adil Külçeciİş yerinde düzenli olarak neskafe ve Türk kahvesi tüketiyoruz. Beyazlatıcı kremaların içinde bitkisel yağlar ağırlıklı bulunduğundan onun yerine küçük paket sütlerden alıp bir fincana bir kahve fincanı kadar ondan kullanıyoruz. İçimi rahat ve keyifli. Kalorisi de az. Türk kahvesi ni sade tüketemeyenler bi kaşık süt koyabilir. Çok güzel. 1.5 ayda 7 kilo verdim. Diyetkolik.com a teşekkürler.

19.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Yeliz Kurtdiyet sürecinde çay ve kahveyi ara öğunlerin haricinde de tüketmek doğru mu ? bilirsiniz misafir vs gibi durumlarda en basit ikram çay ve kahvedir veya akşamlarımızın keyfidir çay . bu yüzden tüketimini nasıl yapmalıyız ?

19.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User
User

Göksu GülGünde kaç fincan içmeliyiz

19.02.2018
YanıtlaBeğen (0)
User