Yere batsın sizin ekmeksiz diyetiniz
Ekmeksiz diyet olur mu? Ekmeksiz diyet sağlıklı mıdır?
Hocam vallahi de ekmek yemiyorum ama bir türlü de kilo veremiyorum diyor ne yapmam gerek diye de ekliyor. Yahut ben düşünüyorum ilk defa mesaj atıyor bu kişi bana, yani ekmek yeme falan demedim daha önce. Uyguluyor, doğru olduğuna inanıyor, benden de onay bekliyor. Bir kişi değil çok kişi soruyor bu soruyu bana. WhatsApp gruplarından birinden diyor ki bir takipçim ekmeği bıraktım çok güzel kilo verdim ama diyeti bıraktım. Çok acıkıyorum acıkırsın tabii!
Buyurun o zaman gelsin bilgiler. Kişisel gereksinimi karşılayacak kadar ekmek kilo aldırmaz kiloyu dengeler. Beyaz ekmek; kolay tüketilir, hızlı sindirilir, kan şekerini hızlı yükseltir. Tam buğday ekmeği; yavaş sindirilir, kan şekerini yavaş yükseltir, diyet posası bakımından zengindir. Defalarca size söylemişimdir beyninizin temel enerji kaynağı karbonhidrattır eee siz de kaliteli karbonhidrat kaynağı olan ekmeği tüketmezseniz buna beyinle desin kafa ne desin?
Nedir bu B vitamini?
Ekmek B12 vitamini dışındaki b vitaminlerini barındırır bu vitaminler eğer eksikse vücudunuzda halsizlik yorgunluk kötü ruh hali depresyon ile baş başasınız demektir ayrıca bu vitaminler metabolizmanın iyi çalışmasında da etkilidir. "karbonhidrat kaynağımız olan ekmeği kaliteli protein kaynağı ile de tükettik mi tadından yenmez"
Hocam ekmeği kestim çok güzel de kilo verdim ideal kiloma ulaştım ama çok açlık hissediyorum yeniden kilo alıyorum ne yapmalıyım?
Açlık krizlerinin en önemli nedenlerinden bir tanesi ekmek gibi kaliteli karbonhidrat kaynaklarını tamamen kesmek çünkü bunu diyetten çıkarırsanız çeşitli vitamin ve mineralleri de diyette çıkarıyorsunuz. Peki özellikle en önemli kaynaklarından biri ekmek olan b vitaminlerini diyetten çıkarınca vücut bunu isteyecek, nereye kadar dayansın vücudunuz? En son gelsin tatlı krizleri, gelsin dengesiz yeme davranışları... sanki kilo alırken bütün suç ekmekmiş gibi tamamen ekmeği kesiyorsunuz diyette.
Hastalıklar ve ekmek
Yapılan çeşitli araştırmalara göre: Tam tahıllı ekmek tüketiminin Kardiyovasküler hastalık riskinin %25-36'sını, Tip 2 diyabet riskinin %20-27'sini, Sindirim sistemi kanseri riskinin %25-30'unu, Obezite riskinin yüzde 47 oranında azalttığı bulunmuştur. Amanın hocam ne yaptım ben deyip fırına koşmayın, fazlası da kilo aldırır çeşitli hastalıklara neden olur dengesince tüketin tam buğday tüketin.
Özet olarak Ekmeksiz beslenerek sağlıklı beslendiğini iddia edenler çok yanlış yoldalar. Sağlıklı beslenmek demek ekmeği kesmek demek değildir. Hocam kilo vermem güzel ama benim basenler yine aynı, göbek aynı, kol bacak çöp gibi oldu dememek için sağlıklı beslenmek gerek. Sağlıklı beslenmek için sağlıklı besinler tercih etmek gerek. Size son sözüm şu diyetinizde ekmeği tamamen çıkarmayın ille de bir karbonhidrat kaynağı çıkaracaksanız gidin yağlı pirinç pilavı ile makarnayı çıkartın. Birinci dilim ekmek ortalama 70 kaloridir ekmek de ilk tercihimiz tam tahıllı ekmek olsun, sonrasında çavdar ekmeği olsun tabii bu durumu değiştiren herhangi bir rahatsızlığınız yoksa.