Hızlı Kilo Verme Yöntemleri ve Bunun Zararları
Hızlı kilo vermek hızlı kilo almayı beraberinde getirir. Hızlı kilo verme yöntemleri, genelde diyet ve egzersiz ile ilgili aşırı çaba harcamayı gerektirdiğinden, hayat tarzına dönüştürülemez ve kalıcı bir alışkanlık olarak hayata adapte edilemez.
Hızlı Kilo Vermek
Haftada 0,5-1,5 kilogram arası kilo kaybı normaldir. Bu kilo kaybı için yavaş bir hız gibi görünse de, aslında uzun vadede kalıcı kilo vermen anlamına gelir. Bunun aksine hızlı kilo veren kişilerde çoğu zaman verilen kilo yağ dokusundan değil, su ve yağsız dokudan verilir. Bu, daha çok enerji harcamana yardımcı olan kas dokunun azalması anlamına geleceği ve ileri vadede metabolizma hızının düşmesine neden olacağı gibi, daha az kalori almana rağmen kas dokun az olduğu için yediklerini yakamamana ve kilo almana sebep olacaktır. Dolayısıyla tartıda daha düşük rakamlar görmen bunun kalıcı olarak zayıf olacağın anlamına gelmez.
Hızlı Kilo Verme Diyeti
Hızlı kilo vermek için yapılan diyetlerin kalorileri genelde düşük seyreder. Bu diyetlerin kalorinin besin ögelerine dağılımı yönünden incelendiğinde bir çoğunun karbonhidrat içeriğinin düşük olması gözden kaçmayan bir gerçektir. Düşük karbonhidrat içerikli ve düşük kalorili diyetler açlık hissinin sürekliliğine sebep olacaktır. Bunun yanı sıra yetersiz karbonhidrat alımı kan şekeri dengesizliğine neden olabilir. Hızlı kilo vermek için yapılan diyetler ile;
- Yetersiz karbonhidrat alımına bağlı kan şekeri düşüklüğü
- Vitamin ve mineral yönünden fakir bir diyete bağlı saç dökülmesi
- Kansızlık
- Kadınlarda adet düzensizliği
- Organ harabiyetleri
- Uyku bozuklukları
- Anksiyete bozuklukları
görülebilir. Amaç kısa sürede kilo kaybetmek değil hedeflenen kiloya sağlıklı ve emin adımlar ile ulaşmak, hedef kiloyu korumak olmalıdır.
İlk yorumu sen yap